top of page

Rondslijpen en polijsten

Als specialist in het hardverchromen weten wij als geen ander hoe belangrijk de mechanische voor- en nabehandeling van uw produkt is om een optimaal eindresultaat te bereiken.

Wij beschikken daarom over enkele (binnen)rondslijpmachines, polijst- en schuurbanken om deze bewerkingen voor u uit te voeren.

 

Mocht ons machinepark niet toereikend zijn kunnen wij putten uit een uitgebreid netwerk van toeleveranciers waar wij alle mogelijke werkzaamheden kunnen laten uitvoeren.

RONDSLIJPEN

Rondslijpen wordt veel gebruikt in een verscheidenheid van industrieën, waaronder de automobielindustrie, lucht- en ruimtevaart, gereedschapfabricage en nog veel meer.

Het biedt de mogelijkheid om zeer nauwkeurige, gladde en gelijkmatige oppervlakken te creëren, waardoor het een essentieel proces is in veel productieomgevingen.

Aangezien hardverchroomde oppervlakten een zeer hoge hardheid hebben is rondslijpen, naast polijsten de enige bewerkingen waarmee onderdelen naar de gewenste eindmaat gebracht kunnen worden.

IMG_4723.jpg

POLIJSTEN EN BANDSCHUREN

Polijsten is een proces dat wordt gebruikt om een glad en glanzend oppervlak op een werkstuk te creëren en helpt om de wrijving te verminderen, de levensduur te verlengen en de efficiëntie van de as te verbeteren.

Als voorbereiding wordt het werkstuk grof gepolijst om eventuele resterende oneffenheden te verwijderen. Dit wordt meestal gedaan met een polijstmachine. Het werkstuk wordt tegen een draaiende schuurband gehouden waardoor een gelijkmatig oppervlak gecreëerd wordt .

Na het grof polijsten wordt het werkstuk fijn gepolijst. Dit proces is vergelijkbaar met het grof polijsten, maar er wordt een fijnere schuurband gebruikt om een nog gladder oppervlak te creëren.

IMG_4225.jpg
bottom of page